Klausiate, kas tas geriamas kolagenas ir jo nauda?

0 21

Kolagenas – tai baltymas, kuris sudaro net 75% mūsų odos masės. Jis tarsi klijai sulipina audinių ir organų ląsteles, palaiko odos stangrumą, yra mūsų sąnarių kremzlių bei kaulų sudedamoji dalis. Kolageno baltymas yra būtinas ląstelių atsinaujinimui, tad organizmas jį gamina nuolatos. Deja, jau nuo 25 metų kolageno gamyba sulėtėja, o pasiekus 45 metus, jo organizme gali būti likę vos 30%. To padariniai – matomi ir nemalonūs: gilesnės ir smulkesnės raukšlės veide, sausėjanti kūno oda, sąnarių problemos.

Dėl šios priežasties jaunystę norinčios išsaugoti moterys dabar atsigręžė į maisto papildus su kolagenu, iš kurių populiariausias – geriamas kolagenas. Šio galima rasti kelių rūšių: gyvulinės kilmės (iš jautienos arba kiaulienos) bei jūrinės kilmės, kurio šaltinis yra žuvis. Būtent iš žuvies išgautas kolagenas turi didesnę naudingųjų medžiagų koncentraciją. Augalinės mitybos šalininkams, vegetarams ir veganams yra skirti produktai, kurie patys neturi kolageno, tačiau yra skirti paspartinti natūralią kolageno gamybą.

Kaip ir kiekvienu atveju, mokslininkai šiuo klausimu pateikia prieštaringų nuomonių. Didžiulių mokslinių studijų dėl kolageno papildų atliktų dar nėra, o smulkesnės rodo palankius rezultatus. Vieni sako, kad kolageno papildai nėra naudingi, nes skrandžio rūgštys kolageno baltymus suskaido greičiau, nei jie pradeda veikti. Visgi, naujos technologijos leidžia taip paveikti kolageno molekules, kad jas organizmui pasisavinti tampa visai nesudėtinga.

Didžiausiais geriamo kolageno šalininkais paprastai tampa tie, kas jį jau išbandė. Moterys džiaugiasi akivaizdžiai sutvirtėjusiais nagais ir sveikesniais plaukais, bei sunkiai nusakomą “švytėjimą” įgijusia oda, kuri be to ir sustangrėja, paskaistėja, susitraukia poros.

Komentarai
Kraunama...